Обрати сторінку

Пасажирські перевезення Україна Бельгія. Проходження україно-польського кордону 2022

від | Січ 7, 2022 | Без рубрики | 0 коментарів

Пасажирські перевезення Україна Бельгія. Проходження україно-польського кордону. Документи, необхідні для поїздки у Євросоюз

Здійснюючи пасажирські перевезення за сполученням Україна Європа, ми бачили уже багато чого! Співробітники компанії Світ сучасних перевезень не раз були свідками, коли халатне відношення пасажирів при підготовці до поїздки у Європу спричиняло масу незручностей, насамперед для них самих, а також інших пасажирів та персоналу компанії, а інколи такі пасажири отримували і відмову для в’їзду в Євросоюз,. Ми завжди допомагаємо нашим клієнтам при виникненні будь-яких непорозумінь як в дорозі так і при проходженні митних постів, але бувають випадки, коли допомогти, на жаль, неможливо.

В даній статті ми розповімо про документи, необхідні для перетину кордону Європейського союзу. У блозі ми будемо поступово розглядати процедуру та особливості перетину кордону в ході поїздки у країни Європи на прикладі поїздки до Бельгії, Німеччини чи Нідерландів, тобто по маршруту поїздок компанії Світ сучасних перевезень. Стаття буде ґрунтуватися як на здобутому власному досвіді, так і на інформації із загальнодоступних ресурсів мережі інтернет.

пасажирські-перевезення-україна-бельгія-документи

Зміст статті

  1. Документи для перетину кордону для осіб, старших 16 років.
  2. Документи для перетину кордону для осіб, молодших 16 років.

На початку хочемо зазначити, що перш ніж їхати у Бельгію чи будь-яку іншу країну Європи, потрібно мати відповідні документи для перетину державного кордону України. Перетинати кордом дозволено виключно в пунктах пропуску, тобто в спеціально відведеному та облаштованому для цього місці. Потрібно пам’ятати, що в’їжджаючи до Польщі, Ви також в’їжджаєте на територію Європейського союзу (ЄС) та Шенгенської зони, тому отримання відміток при в’їзді/виїзді від польських митників може суттєво вплинути на Ваше подальше перебування у Європі.

Як поїхати в Бельгію? Ми допоможемо! Телефонуй +380982275197

кнопка дзвінка менеджеру

І так! Ви зібралися поїхати у Бельгію, або Німеччину чи Нідерланди через Польщу! Які ж документи, потрібні для перетину кордону. А розглянемо їх ми на прикладі пунктів пропуску на кордонах з Польщею «Грушів», «Ягодин», «Шегині», «Краковець», «Рава-Руська», через які компанією Світ сучасних перевезень здійснюються пасажирські перевезення у Європу. Скажемо відразу, що не має різниці, який пункт Ви проходите, перелік документів є всюди однаковим.

Звертаємо увагу, що незавжди ввесь перелік документів запитується митниками при в’їзді, але вони мають право звернути увагу на будь-який з них у довільному порядку. Тому щоб їхати у Бельгію, Німеччину чи Нідерланди, при собі обов’язково потрібно мати:

① Закордонний біометричний паспорт. Якщо закордонний паспорт у громадянина старого зразка, він проходитиме стандартну процедуру отримання візи.

② Дійсну візу або інший дійсний документ, що дає право на в’їзд та перебування на цій території (наприклад, карта перебування), якщо вони потрібні.

③ Певну суму грошей, готівкою або на банківській карті, яка підтверджує, що людина має гроші на харчування, транспорт. Середня схема розрахунку: 50-60 євро на день перебування в країні Євросоюзу.

④ Документи чи папери, якими можна підтвердити причину в’їзду до країни. Якщо це туризм, таким доказом стане бронь готелю або додаткових екскурсій. В інших випадках не зайвим буде запрошення з лікарні, університету або від рідні залежно від мети візиту до країни.

⑤ Медичну страховку (хоча б мінімальна – рекомендується і суттєво спрощує проходження митниці в разі вимоги пред’явити її).

⑥  У разі транзиту через Польщу до іншої держави — дозвіл на в’їзд до іншої держави або дозвіл на перебування в іншій державі.

Якщо працівник митниці визнає поведінку гостя країни підозрілою, а докази її сумлінності недостатні, він може заборонити людині перетинати кордон особистим рішенням.

Увага! В’їзд на територію Польщі в межах безвізового режиму зараховується до короткострокового перебування. При цьому митники перевіряють не лише дійсність наявного паспорта, але й те, чи не використовував іноземець вже весь дозволений ліміт, тобто 90 днів упродовж 180 днів перебування в Шенгенській зоні. Треба пам’ятати, що до строку короткострокового перебування:

– зараховуються дні, проведені за: шенгенською візою, в межах безвізового режиму, а також в межах процедури отримання дозволу на перебування (за так званим штампом), а також нелегальне перебування, тобто без необхідних документів;

– до цього терміну не зараховуються дні, проведені на підставі дозволу на перебування (карти перебування) та на підставі польської національної візи.

Поїхати в Німеччину? Ми допоможемо! Телефонуй +380982275197 | Пасажирські перевезення Україна Бельгія.

кнопка дзвінка менеджеру

Іноземець (в даному випадку українець), при перетині польського кордону, також повинен мати можливість обґрунтувати мету та умови перебування, наприклад:

якщо іноземець в’їжджає в Польщу для виконання роботи, ціль в’їзду можна підтвердити, надавши при проходженні прикордонного контролю дозвіл на роботу, дозвіл на сезонну роботу або заяву про доручення виконання роботи іноземцю та трудовий договір (за наявності). У випадку, якщо іноземець належить до категорії осіб, звільнених від обов’язку мати дозвіл на роботу, він повинен пред’явити документи, що підтверджують, що він є особою, яка звільнена від необхідності мати дозвіл на роботу (наприклад, диплом про закінчення вищого навчального закладу в Польщі).

Поїхати у Нідерланди? Ми допоможемо! Телефонуй +380982275197 | Пасажирські перевезення Україна Бельгія.

кнопка дзвінка менеджеру

Виїзд дитини за кордон. Які документи потрібні?

Вважаємо, що було б непогано знати порядок виїзду дитини за кордон за безвізовим режимом, а також правила в’їзду до країн ЄС, і які потрібні документи, щоб подорожувати дітям без візи. Право на безвізовий в’їзд до країн ЄС дає лише біометричний закордонний паспорт! Нині його оформляють від народження.

Пасажирські перевезення Україна Німеччина Нідерланди Бельгія

Варто зауважити, що дітям віком до 16 років біометричний паспорт видається на 4 роки, після – на 10 років. Діти віком до 16 років подорожують у супроводі батьків або супроводжуючих осіб.

У випадку, якщо дитина здійснює виїзд за кордон у супроводі одного з батьків, при собі потрібно мати:

① нотаріально завірену згоду другого

② свідоцтво про народження дитини (його можна пред’явити прикордонникам на доказ, що люди, які подорожують із дитиною, є її батьками).

Якщо дитина здійснює виїзд за кордон у супроводі довіреної особи, потрібно мати при собі нотаріально завірену згоду обох батьків.

Є питання? Ми допоможемо! Телефонуй +380982275197 | Пасажирські перевезення Україна Бельгія.

кнопка дзвінка менеджеру

Є випадки, коли нотаріальна згода другого з батьків не потрібна:

① якщо один з батьків позбавлений батьківських прав (потрібно мати оригінал або засвідчену копію рішення суду);

② якщо дитина виїжджає за кордон з самотньою матір’ю (при цьому потрібно мати з собою документальне підтвердження);

③ якщо один з батьків позбавлений громадянства або є іноземцем (у свідоцтві про народження дитини має бути запис про це);

④ у випадку, коли людина (один з батьків) зникла безвісти (оригінал або засвідчену копію рішення суду, про визнання зниклого безвісти);

⑤ якщо один з батьків помер (потрібно пред’явити документ, що свідчить про це – оригінал або засвідчену копію свідоцтва про смерть);

⑥ тому з батьків, хто утримує дитину, не потрібно отримувати дозвіл на виїзд від другого з батьків, в разі несплати аліментів. Потрібно лише надати документ, який засвідчує ухилення від сплати аліментів.

Коли дитині виповнилося 16 років, вона має повне право мандрувати самостійно.

Таким чином, правила перетину кордону ЄС для дітей такі самі, як і для дорослих. При собі потрібно мати біометричний закордонний паспорт, на вимогу прикордонної служби – підтвердити мету поїздки, фінансові засоби на час подорожі, туристичну страховку, бронювання готелю або запрошення від сторони, що запрошує, квитки назад.

візитка світ сучасних перевезень

Компанія Світ сучасних перевезень бажає всім безтурботного та швидкого проходження кордону. З нами Ваша поїзка пройде комфортно, швидко та легко. Обирайте перевіреного перевізника. Ми завжди напоготові!

пасажирські перевезення
WhatsApp чат з перевізником
marka_korabl
Світ сучасних перевезень

Світ сучасних перевезень

Компанія-перевізник, адміністратор сайту

0 коментарів
Опублікувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Повторний перетин польського кордону: 4 особливості та зміни у законодавстві Польщі після 30 червня

Здійснюючи пасажирські перевезення з України до Польщі, Чехії, Німеччини, Бельгії та Нідерландів, ми здійснюємо перетин польського кордону, тому мова піде про правила перетину польського кордону та в’їзду з України до Польщі

Україна Нідерланди? А Ви знаєте яка Голландія 2022?

Компанією Світ сучасних перевезень регулярно здійснюються пасажирські перевезення і за маршрутом Україна Нідерланди. Плануючи їхати у Нідерланди, обов’язково треба знати про встановлені там порядки

10 років за маршрутом Україна Бельгія. А яка вона Бельгія очима перевізника?

10 років за маршрутом Україна Бельгія. А яка вона Бельгія очима перевізника?

Поїздки за маршрутами Бельгія Україна , Німеччина Україна , Нідерланди Україна

Як проходить в’їзд в Україну осіб, що повертаються з Європи, в умовах карантину.

Міжнародні пасажирські перевезення в Німеччину

Поїздки Україна Німеччина в умовах пандемії

Пасажирські перевезення у Європу 24/7

Що не можна перевозити через кордон

Ми використовуємо файли cookie для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використання цього сайту, Ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Прийняти
Відмовитися
Политика конфиденциальности